Menu

Rejser til nordkap er blevet populære over tid

0 Comment


Nordkappen i Norge er det nordligste punkt i Europa. Det tror nogle, men nej, det er faktisk ikke. Nordkappen har dog været det nordligste punkt i Europa siden forbindelsen til vejnettet via dagens E69 i 1956, som kan nås på veje fra det europæiske fastland. Ikke desto mindre er Nordkappen et turistmål for at fejre det som det nordligste sted du kan stå på, på en ø tæt på det europæiske fastland. Jeg forestillede mig at besøge Nordkappen i november for at være en ganske udfordring, da november er starten på sæsonen, når solen ikke kommer ud overhovedet, og selvfølgelig er det vinter med frysende temperaturer og mængder sne. Under mit eget besøg i Nordkappen blev jeg overvældet og til og med forelsket i det vestlige Finnmarks landskab, Nordnorge. Visninger for kilometer, idylliske scenerier og alle de mennesker, jeg mødte var så venlige. For ikke at nævne den store infrastruktur og over 4G mobil internetforbindelse. Men mere på min rejse til Nordkap, som de siger på norsk, i en anden artikel.

Rejser til nordkap er en fantastisk oplevelse

Beliggende på en 307 m høj klippe er den berømte Globe i Nordkappen både en turistattraktion og et krydsningspunkt. I en glat overgang møder Norskehavet Barentshavet, dele af Det arktiske hav og Atlanterhavet. Men højt over det hele kan du nyde en enestående udsigt. Lige nu i Vinter Sæson stiger Solen kort før Middag og sætter ret lidt efter. I de kommende måneder bliver det endnu mere ekstreme, uden direkte sollys overhovedet. Til gengæld sætter solen aldrig i to og en halv måned om sommeren, fra midten af ​​maj til slutningen af ​​juli.

Da vi ankom til Nordkappen i november, var der ikke så mange andre turister. I sommermånederne besøger omkring 200.000 turister hele Cape. Du kan nu passere nogle andre biler på E69-ruten, men det er langt fra at kalde det en ordentlig trafik. På de sidste par meter, efter at have kørt op til nogle endelige bakker, er der en port og derefter Nordkapphallen, Nordkappens besøgscenter. Til venstre er der et andet plateau med en obelisk, der fejrer kong Oscars II besøg den 2. juli 1873. Lige foran besøges centret er der, hvad enhver besøgende leder efter, Globen. På grund af klipperne var det så blæsende og koldt der, selvom temperaturen var lige omkring 0 grader celsius. Faktisk er North Cape stort set lig med Cabo da Roca, det mest vestlige punkt i Centraleuropa. Blæser, men så rart.

Oplev nordkap fra en ny side

Et særligt sted for besøgende er North Cape Visitor Centre. Herunder panoramaudsigt kan du finde en café, restaurant, souvenirbutik, posthus og endda et kapel. Verdens nordligste økumeniske kapel, St. Johannes Kapell, som er et populært sted for bryllupper. Selvfølgelig er bygningen godt hærdet, og der er WiFi til rådighed. Hvis du vælger at sende postkort fra Nordkappen, er der et særligt frimærke, som du ikke får andre steder på dit indlæg.

Mere information om aktiviteterne i området (isfiskeri, ATV kørsel, vandreture til Cape Knivskjellodden, …) findes på visitnorway.com hjemmeside.

Mit besøg i North Cape i november har ikke lige været et kryds fra min skuffes liste, ting jeg vil besøge og se, jeg har også virkelig nydt rejsen og de endeløse udsigter. Når jeg først trådte på plateauet for første gang, vidste jeg allerede, at jeg er nødt til at komme tilbage (i en anden sæson). Min tip om at besøge Nordkapp / Nordkappen i november / i vintersæsonen er at planlægge dit ophold klogt, da det er mørkt mørkt inden solen stiger og efter det sætter, hvilket sker inden for få minutter. Udover dette har Nordkap hallen begrænsede åbningstider i vintersæsonen.