Menu

Grøn varme med træpiller

0 Comment


Træpiller er lavet af sammenpressede træspåner og savsmuld. Træpiller bruger man blandt andet til pillefyr, som bruges som en varmekilde, til at varme sit hus op med. Hvis du på nuværende tidspunkt har et gasfyr eller oliefyr, så kan det være en god ide at skifte til et pillefyr. Herudover kan brugen af træpiller også være et godt alternativ til elvarmen.

Der kan være flere fordele samt ulemper, ved at gå over til at fyre med træpiller. Der kan for mange være store besparelser på varmeregningen, ved at skifte til et pillefyr. Dog skal man være opmærksom på, at det også kan kræve lidt mere arbejde end andre varmekilder, da det skal renses og påfyldes en gang i mellem.

Træpiller til pillefyr – Billig og effektiv varmekilde

Der er flere fordele ved at bruge et pillefyr. Den helt store fordel er, at det er en meget energieffektiv måde at varme hjemmet op på. Dette kan i sidste ende betyde store besparelser på din varmeregning. Hvis man sammenligner med et olie- eller gasfyr, kan man over en længere tidsperiode, ende med at halvere sine driftsomkostninger. Det tager oftest ikke mere end nogle år, før at de besparelser man opnår, har tjent omkostningerne til fyret hjem igen.

Udover, at der oftest kan være penge at spare, så er fyring med træpiller også en meget energivenlig måde at opvarme sit hus på. Træpillerne bliver brændt helt ned, og det er mindre forurenende end en brændeovn.

Før man investerer i et pillefyr, skal man dog huske at overveje, hvor stort areal man har der skal opvarmes af fyret, samt størrelsen på ens budget, da dette afgøre hvilket fyr man skal have.

Automatiske pillefyr

Et traditionelt pillefyr, kan for nogle være forbundet med en masse vedligeholdelse. Pillefyrene har dog udviklet sig meget, og man kan i dag få automatiske pillefyr, som ikke kræver megen vedligeholdelse. Førhen kunne det være besværligt, fordi det ofte skulle rengøres, og man skulle ofte tømme aske, typisk et par gange om måneden, samt påfylde træpiller.

Med et automatisk pillefyr, er dette alt sammen blevet meget lettere. Typisk vil kedlen, brænderen og brændekammeret, på det automatiske fyr, kun skulle renses et par gange om året. Hvor ofte dette skal rengøres, kommer dog også an på træpillernes kvalitet. Hvis du benytter dig af gode træpiller i høj kvalitet, vil den nødvendige vedligeholdelse også være mindre. Med et moderne fyr, ville du typisk kun skulle tømme asken en 2-3 gange om året.

Herudover, så kan et pillefyr indstilles. Der findes for eksempel sommerstyring, som gør at fyret om sommeren kun starter når der skal produceres varmt vand. Dette gør løsningen mere effektiv og praktisk, da den kan indstilles efter dine behov.

Overordnet set, er det at fyre med træpiller, altså en meget miljøvenlig løsning, hvor man kan tilpasse opvarmningen til sine behov. Det der gør den store forskel er dog, at der for de fleste mennesker er mulighed for at opnå store besparelser.